LYSET - Velg livet. LYSET (index)

LYSET | Litt om LYSET | Tankevekkere | Kurser | Bøkene | Postkort | Kontakt info

 


Jeg vil at siden skal starte med dette bilde fordi det minner oss om at vi alle hører sammen, om vi ikke alle er like. Å stå sammen og hjelpe hver andre er blitt kjempe viktig nå.
 

Her kan jeg tenke meg to kvinner for å minne oss om at vi under klær og ulike skikker harsamme sorg, redsel og glede.
 

 

Sy stakk etter vegst?

 

 

Sy stakk etter vegst?

Å! Passer den ikke?

Hva betyr dette egentlig? Er dette noe som spiller rolle? Man har ofte hørt disse ord, men ikke tenkt så mye på hva de betyr. Dette er en sammenligning, det vet en. At ha på seg for små, eller for store klær er slettes ikke pent. Men det er bare ikke dette, saken dreier seg om.

Hvis igjen vi kjøper ett hus til en milljon , mens vi bare kan bemanne lån til to hundrede tusend, da mærmer vi oss mer meningen. Dette har alltid spillt stor rolle, mens nå nytter ikke noe annet. Ikke se på andre, vurder ut fra egen evne = sy stakk etter vegst.

Ikke still kraf, til noe som ikke går. Ikke heller vær sur om du ikke kan tillade deg det ene eller det andre. At måtte spare til stolen, er helt greid. Man blir bare egstra gla når den endelig er der. De som kunne kjøpe allt de ønsket seg, var slettes ikke mer lykkelige end oss andre.

Allt har dette med hvordan vi tar det. At vi tar vere på hver andre, der vi er. Ikke sitt fast i hva vi ville før. Det trengs ikke alltid så mye. Nå gjeller det at vise at vi kan trives med tinga som de er. Ikke velte seg opp av, eller fokusere på hva ve ville før. Skape glede i det som er nå.

Vi hadde vennet oss til kraf som ikke lenger er realistiske. Jeg er nøtt til, og kan ikke leve uten, gjeller ikke lenger. Vi har holt på at drepe oss med mat, gottis og kraf om ting som vi ikke engang har tålt. Nå får vi sette over på en ny frekvens. Begynne forfra, med nytt mot.

Tenker ve dette riktig og tar riktig pol i oppgafen, da går det bedre. Kobl dere sammen med posetive oppgaver. Hva med helsa? Se på den. Spis enkel og sunn mat. Hvil bra og hold kroppen i god form. At være sunn og sprek nå, har veldig stor betydning.

Planlegg og styr bedre. Slutt å kaste mat. Velg sunnere og bedre mat. Lag kun det som dere skal spise. Slutt at lage til ti når dere bare er femm. Tenk mer på hva dere gjør og hvorfor. Dere venner dere til dette og resultatet lar ikke vente på seg.

Når det gelder kjøring og handling, da er lurt å samordne og planlegge bedre. Ta en tur isteden for femm. At gå eller sykle ville ikke heller skade oss.

Opp med hodet og smil nå.


 

Smitteeffekten

 

 

Stå ved min side, da går det braSmitteeffekten.

Kan man spre ut nekativ smitte da kan man også spre ut posetiv smitte, så lad oss sette i gang.

Jeg kom engang til en liten by, som hadde alle muligheter til å være vakker. Ustelte hager og rot gjorde igjen at denne lille by som ellers lå bra til ved vakker fjellskråning ikke så ut.

Jeg tenkte på hvorfor. Jeg viste at jorda var bra på dette område og derfor lett å dyrke.Dette virket som en felles sløfhet, som var underlig.

Ganske mange år senere kom jeg igjen til den samme lille by, men nå var den blitt nydelig. Der har kommet noen og revet i rota til denne uvane og smittet den med ny posetiv trend.

Jeg ble gledelig overraska og tenkte mye på denne store forskjell. Hele byer og land kan være smitta av en alvorlig destruktif virus, som man burde komme til livs.

Ser vi på menneskene som blomster i en hage, da ser vi mye vanskjødsel. Det bugner av ugress, råtne og skada planter, som kveler ned vegstmuligheten for blomsterne.

Hva med en akutt dødelig virus , som dreper ned med lynets hastighet alle nekative heftelser = (tanker og handlinger). Gjerne med lokale bivirkninger som, glede, livsvilje, tiltakslyst og masse humor.

Dette hadde vært fint, ikke sant og umulig er det ikke.

 

Livets seilas

 

 

Livets seilas

Jeg tok meg en gang avløser jobb på fraktskip fra Island. Dette var nyttårstur som forteller oss at man kan regne med uvær. Uvær fikk vi på vei hjem. Vi hadde 12 gastanker i kjetting på dekk, som ikke gjorde man mer trygg. Influensa hadde lagt største delen av mannskapet. Alt var bundet som kunne bindes fast, og for oss gjaldt det at spenne seg fast og holde hardt. Skipperen sto der med 40 i feber og jeg hørte nå det jeg ikke skulle høre. Båtsmannen kom og sporte skipperen om han ikke hadde tenkt at snu snart mot land. Jeg må innrømme at jeg ikke tørr sa skipperen. Jeg skal finne en lang bølge vi kan snu på sa da båtsmannen. Jeg ble nå ikke særlig rolig av at høre dette for jeg hadde ikke engang vist at vi drev og bekjempa været isteden for at seile mot land. Bølge ble valgt og vi nådde det kritiske punkt, skipet ble snudd. Her var det flere ting at tenke på, gasstanker som kunne eksplodert hvis de løsna og smalt i hver andre. Sykdom som nedsetter vurderingsevnen, og skikkelig uvær. Sådan er også livet. Man må av og til kjøre mot stormen for sikkerhets skyld, men før eller senere må man velge bølge og snu mot land. Her må man også tenke på ballasten om bord. Man bør ha alle sanser ute og en god båtsmann. Man kan si det slik, velg den rette bølgen med den riktige hjelp Guds hjelp.

 

Avstand.

 

 

Avstand.

Avstand - trenger ikke ha noe med kilometer å gjøre.
Avstand er noe man lager.
Du kan sitte ved siden av din kjære og det kan være enorm avstand , som kan føles helt uovervinnelig.
Som man sier – ingen kan fjerne deg fra gud andre end deg selv.
I et forhold da er viktig å stå sammen og ikke lage avstand. Det kan være vanskelig å fjerne avstand som har bygd seg opp.

 

Tid.

 

 

Tid.

Isteden for å bruke tiden da dreper man tiden.
Isteden for å gjøre da ser man.
Isteden for framgang da er det stagnasjon.

Dette må forstås.

Isteden for å være da bare er mann = aktiv – passiv.
Det forskjellige begrepa , det ene fører til ingenting , mens det andre fører til fremgang.
Isteden for å gjøre da drømmer mann , ja du aktiviserer hjernen med film og der med fjerner deg fra deg selv og virkeligheten.
(du prater om å kjede seg)
Må også kollektiv stagnasjon = drepe tid sammen.

 

Ta seg sammen.

 

 

Ta seg sammen.

Forskjellen mellom å ta seg sammen og å endre tanke om.
Ta seg sammen gjør å man blir hengende videre på korset.
Endre tanke gjør at man ser ting annerledes , gjør noe med det og blir fri.

Holde ut – holde ut – holde ut.
Det er som å sitte fast i gjørma.
Nei , gjør endring som fører deg ut av din fastlåste situasjon.
Det finnes mange som bruker hele livet på å ta seg sammen ,
de lever i håpløs situasjon og gjør aldri noe med det.

 

Livslyst.

 

 

Livslyst.

Livslyst er hele poenget.
Kom og vær livet.
Vi skal leve det , vi skal gjøre det sammen.
Vi skal ikke være ens eller like.
Vi skal være den brikken i livs hjulet , lenken i kjeden eller hva du vil kalle det.
Bare la din brikke/lenke – aldri mangle!

 

Tålmodighet.

 

 

Tålmodighet.

Tålmodighet = Vi kan ikke bestemme alt for vår fremtid ,
men vi kan ta sikte mot og siden la tinga utvikle seg.
Knytte bånd , se muligheter.
Få svar – gi svar.

 

Livets vei.

 

 

Livets vei.

Min fortid er min nåværende erfaring.
Min nåtid livet jeg lever i dag.
Min fremtid kommer an på valg og bruk av disse to.

 

Guds tanker.

 

 

Guds tanker.

Vi tror vi vet og tolker hver og en ut fra det.
Skal vi lage noen bilder.
Gud prater til deg ut fra din situasjon , hvor du er og veileder deg i forhold til det.
Det er du og dine omgivelser du får veiledning om , ikke annet eller andres liv.
Neste person får veiledning der de er i sine omgivelser som kan være helt andre og får der med en helt annen veiledning end du. Derfor bør dere ikke dømme hver andre.

 

For et bedre liv.

 

 

For et bedre liv.

Gå med livet ditt i lyset.
Bruk din lenkten etter vakrere liv.
Se på livet med glede ikke sorg.
Ønsk livet velkommen og vern om det , med all den din kjærlighet og omsorg.
For livet er du og du er livet. Husk det.

 

Trygghet.

 

 

Trygghet.

Hos barn.
At noen tar i mot de , ser de , tar vare på de.
Normal kjærlighet som viser seg i å bry seg om , hvordan akkurat du har det + nysgjerrighet og ansvar for akkurat deg.

Hos voksne.
Følelsesmessig trygghet på seg selv og andre.
At man vet man kan møte de oppgaver man får og skape ro og trygghet rundt seg.
Grensesetting.
Når det går over stokk og stein , da er økonomisk og materiell trang hos voksne en mangelsykdom.
Hvor ligger mangelen.
Finn den.
= Falsk – verdi – trygghet.

 

 
   
 

KAMP PÅ LIV OG DØD

Les min humoristiske forståelse av livet.

Skal dette ingen ende ta. Jeg er en kropp, som et såkalt menneske har fått til rådighet et liv. Mitt problem er mangel på kommunikasjon. Jeg bruker impulser på diverse nervesystemer for at signalisere min tilstand, som dette grusomme menneske ikke vil lytte til. Mange av disse mennesker er blitt eksperter på at kvele ned disse signaler med forskjellige medisiner som di har fått til rådighet. Vi kropper føler at nå er det nok. Etter et langt krisemøte har vi kommet til at hvis vi, ikke får grepet inn blir det snart ikke flere mennesker. Oversikt over stort sett flestes situasjon. Di våkner med ett stønn, kroppen er like tung og stiv som når di sovna hvis ikke verre. Med hovne øyne dårlig ånde og stram svette lukt, åker di seg I retning av dusjen, setter på varmtvannet og venter på et mirakel. Det neste er at lage seg en sterk kaffe og ta seg en røk, etterfulgt av to - tre skiver loff med ha på og spekepølse. Trøtte og sure tar di nå på seg yterplagg, banner over at ikke ha motorvarmer på bilen og håper at slippe skraping av is eller måking, som di selvfølgelig ikke har krefter til. Dagen hos disse mennesker går stort sett likt. Ett påtatt smil, med god støtte av smertestillende og mageregulerende tabletter. Innebygd irritasjon, manglende tålmodighet og generell konsentrasjonssvikt. Når arbeidsdagen er over går menneskene kanskje inn I farligste delen av dagen. Menneskene bor til vanlig to og to sammen, di stifter familie og får små mennesker som kalles barn. Når di har anstrengt seg hele dagen for at holde en slags maske som er veldig viktig for di og kommer hjem, faller både masken og resten av kreftene vekk.

Her begynner nærmest en slags konkurranse mellom di to om hvem har hatt det verst, som utløser ny irritasjon. I denne tilstanden setter di seg ned og hiver innpå masse tung mat fæl kombinert som ikke bidrar til noen forbedring. Vi kropper begynner å bli skikkelig fortvilt, gjentatte ganger har vi forsøkt at signalisere at nå er det nok men den gang ei. Menneskene klarer nå på en mystisk måte at komme seg over I en lenestol med fjernstyring til noe di kaller fjernsyn I ene hånda og kaffekoppen I andre, for siden å bli sittende di neste timene. Røking og kaffe med tilbehør fører nå til en slags bedøvende tilstand .Di ser på den ene filmen etter den andre alt fra vakre naturfilmer til hete kjærlighetsfilmer, fullstendig uten mulighet til at kunne oppleve noe selv I praksis . Med unnskyldning om trøtthet og hodepine går di nå og legger seg side ved side men med rygg mot rygg, trøtte og misfornøgde som di stort sett er. Er det rart at vi føler den sterke fortvilelse. Hva er det egentlig vi vil? Vi vet at de finnes noe annet! Vi vil kunne stå opp og glede oss til nye oppgaver fulle av nysgjerrighet på livet og livslyst. Vi vil kunne ha overskudd til våre barn og kjærlighet til den motparten vi har valgt oss. Vi har rett og slett lyst til at leve dette livet med kropp og sjel I stedet for at være passive tilskuere til hele herligheten . Vi har derfor bestemt oss for at ta opp kampen sammen med noen få mennesker som er begynt å forstå. Resultat fra krisemøtet er denne boka.

Ja det var det.

Ta over styringen, rens ut blokkeringene
og la deg bedåre av livet.

 

2009 © Copyright LYSET ANS v/Elsa K Jonsdottir | All rights reserved | Webdesign by Trausti