LYSET - Velg livet.

LYSET | Litt om LYSET | Tankevekkere | Kurser | Bøkene | Postkort | Kontakt info

 

Lyset på nett

Jeg drømmte en drømm om hus som sank med folka sittende i sine myke stoler og i falsk trygghet. De satt hver ved sitt fjernsyn der de så på livet isteden for å leve det selv. Jeg kom meg ut med mine barn før huset sank. På veien fra det synkende hus kom en kjempe fugl som satte seg på min arm. Når jeg snudde på den for å se om den var ekte som den var, så jeg komme beskjed som på skjerm bak på fuglen. Dette var som ny type brefdue (Nettet). Det kom ønske om hjelp fra div, steder i verden. Vi skulle bruke fuglen til å ta i mot og bringe beskjeder om hjelp videre.

Jeg tenkte mye på drømmen, som var lett å forstå. Vi må øke bruken av den flotte mulighet til å rekke hver andre og bygge broer.

Dette er mitt bidrag for en betre verden, gjør det til ditt også. Lad oss bygge broer med lysets hastighet mellom de forskellige meninger og menneskelige forskjeller. Vi kjemper mot vold og ondskap med forståelse og omsorg. Vi samler trådene og binder en knute av felleskap som holder.

 

 

 

Tanken bak Lyset.

Lyset, for deg som ønsker vekst og utviklig.

På Island kaller vi jordmødre for lysmødre. Lyset skal bli din lysmor og føre deg frem/tilbake til et verdig liv.

Når det gjelder din helse, da er Lyset kunnskap. Gjelder der samhold, da er Lyset forståelse. Når vi kommer til kjærlighet, da er Lyset alltid den universielle kjærlighet, La oss ikke gå glipp av den.

 

 

 

VÅRT LIV

Gud skapte mennesket og ga oss friheten til å erfare alle sider av livet. Det måtte koste, for en av sidene var at vi ikke var villig til å lytte. Man møter veggen om og om igjen, og det gjør vont. Til sist har vi erfart og fått det klart for oss at det vi trodde mens vi enda var uskyldige, (hvis man kan si det slik) var det rette. Dessverre har ofte veien dit kostet mye sorg og smerte.

Er vi på veis ende nå, eller trenger vi enda mer sorg for å våkne?

 

 

Bygg veier, ikke statuer

Vi skal ikke bygge flotte statuer om oss selv, for å andre skal grave opp og tørrke støvet av om tusend år. Vi skal snarere bygge solid veiviser som skal støtte kommende generasjoner tryggt videre. Det trengs ikke merkelapper, udannelse eller penger i banken. Det trengs bare vilje og forståelse for at vi klarer livet best i fellesskap.

 


Jeg er og var en drømmer...

...og før trodde jeg at drømmer måtte forbli drømmer nå vet jeg at drømmer kan realiseres. Som liten var drømmen sykepleier i ulandet, nonne eller Robinson Kruso. Min mor pleide å sammenligne meg med oldermoren min som var en meget spesiell kvinne, hun reiste fra Island fra fire sønner og udannet seg til jordmor. Hun var aktiv i frelsesarmen og var den eneste kvinne hjemme som døpte seg til mormon. Mamma sa at jeg brukte samme argumenter som oldemor, og også en som sto på kasse på torgen og pratet om livet. Du kommer sikkert til å gjøre det samme sa hun. Jeg forsto ikke den gang at det kunne skje, men nå kan jeg ikke annet en smile for det virker ikke fremmed mer.

 

Elsa K Jonsdottir er en tideligere skjønnhets ekspert fra Island, som elsker å jobbe med mennesker. Hun har jobbet med alt fra ungdomsklubber til å jobbe på rekonvalisjons hjem. På bildene til høyre ser du klipp fra moteshowene hun arangerte i Risør for å samle butikkene og skape et samarbeid, som hun mente måtte til for at folk skulle handle i Risør istedenfor å reise til den større nabobyen Arendal.

Elsa er også ekspert i behandling, som massasje, hudpleie og fotpleie. Hun mener denne form for behandling er perfekt for å bli kjent med menneske, krippen og for å finne de feil som måtte være.

Jeg kommer fra en stor familie på Island. På bildet ser du meg sammen med mine åtte søsken og min far som var en annerkjent lege, også i politikk der han kjempet for langtidspassientenes ve og vel, samt bevaring av natur/dyreliv. Han var også aktiv i Rotaribevegelsen. Min mor konponerte samt malte de senere år. Min morfar var også lege og en av Islands største konponister. Vi søsken var veldig ulike og lærte at vi alle var like mye vert, hver på vår måte. Min mormor var Dansk sykepleier, jeg var hos henne i to år da jeg var ti og elleve. Mormor fortalte om livet i Danmark som førte til å jeg reiste som førstemann ut som søtten år til Kjøpenhavn der jeg siden utdannet meg som skjønnhetsekspert. Vi søstken vokste opp i sterk kunst og kulturinteresse som har satt sine spor hos oss alle. Dette lå i begge familier både mors som var mer kjent men også i min fars slekt.

 

 

 

2009 © Copyright LYSET ANS v/Elsa K Jonsdottir | All rights reserved | Webdesign by Trausti

 

 
LYSET (index)